Με 1.713.662,00 ευρώ: Εκσυγχρονισμός – Αναβάθμιση-Επανάχρηση του Δημοτικού Κτιρίου Εστιών» στην Κάντανο Δ. Καντάνου Σελίνου

 Με 1.713.662,00 ευρώ: Εκσυγχρονισμός – Αναβάθμιση-Επανάχρηση του Δημοτικού Κτιρίου Εστιών» στην Κάντανο  Δ. Καντάνου Σελίνου
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, 11-02-2022
Έγκριση χρηματοδότησης του Έργου: «Εκσυγχρονισμός – Αναβάθμιση-Επανάχρηση του Δημοτικού Κτιρίου Εστιών» στην Κάντανο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου: ««Εκσυγχρονισμός – Αναβάθμιση-Επανάχρηση του Δημοτικού Κτιρίου Εστιών» στην Κάντανο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου» στην Κάντανου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου με το ποσό του 1.713.662,00 ευρώ, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ κ. Γεώργιο Ζερβό.
Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του κτιρίου των παλαιών Δημοτικών Εστιών του οικισμού της Καντάνου, με στόχο την επαναλειτουργία του κτιρίου ως χώρο φιλοξενίας. Το κτίριο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την αίθουσα εκδηλώσεων του μαρτυρικού οικισμού όπου στεγάζεται το Παλιό Δημαρχείο, το κεντρικό αμφιθέατρο του Δήμου καθώς και το Μουσείο Ολοκαυτώματος του Οικισμού.
Η επανάχρηση του κτιρίου ως χώρος φιλοξενίας θα αναβαθμίσει αισθητά την «πολιτιστική γειτονιά» της Καντάνου και θα δοθεί η δυνατότητα διενέργειας εκδηλώσεων στο μαρτυρικό χωριό με την φιλοξενία των συμμετεχόντων στον ιστορικό χώρο (κάτι που σήμερα είναι πολύ δύσκολο λόγω έλλειψης χώρων διαμονής στην περιοχή).
Σήμερα, το κτίριο μετά από τουλάχιστον τριάντα (30) έτη χωρίς να έχει συντηρηθεί, παρουσιάζει εκτεταμένες καταστροφές και βλάβες κυρίως στην στέγη του, στα επιχρίσματα, τα κουφώματα και τον ηλεκτρομηχανολογικό του εξοπλισμό.
Για την επανάχρηση και επαναλειτουργία του κρίνεται απαραίτητη η εκτέλεση ενός προγράμματος εργασιών οι οποίες θα αφορούν κυρίως:
 Την ανακατασκευή της παραδοσιακής στέγης,
 Την αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων,
 Την ανακαίνιση όλων των WC,
 Την αντικατάσταση των επιχρισμάτων,
 Την τοποθέτηση μονάδων θέρμανσης/κλιματισμού,
 Την μόνωση του κτιρίου και την ενεργειακή του αναβάθμιση,
 Την αντικατάσταση-ανακαίνιση όλων των δικτύων
Το σκεπτικό της πρότασης είναι να διαμορφωθεί ένα παραδοσιακό και παράλληλα σύγχρονο κτίριο φιλοξενίας που θα δίνει την δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων στον μαρτυρικό οικισμό της Καντάνου, όπου σήμερα λόγω της σοβαρής έλλειψης χώρων διαμονής, είναι δύσκολο.
Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου ευχαριστεί θερμά τον κ. Φραγκάκη Δημήτρη, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ για την πολύτιμη συμβολή του στην χρηματοδότηση καθώς και τους Μηχανικούς Ψαρουδάκη Εμμανουήλ και Ρουσιά Μαρίνο.

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest