Τελέστηκε το Μέγα Απόδειπνο στην Παλαιόχωρα του Δήμου Καντάνου Σελίνου

 Τελέστηκε το Μέγα Απόδειπνο στην Παλαιόχωρα του Δήμου Καντάνου Σελίνου

Με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της Επαρχίας Σελίνου και κόσμου τελέστηκε το Μέγα Απόδειπνο στον Καθεδρικό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,στην Παλαιόχωρα του Δήμου Καντάνου Σελίνου

Του ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλίνικου Γεωργακόπουλου εκ της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Μικρές στάσεις στην κλίμακα του Αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου».

Ο ομιλητής με λόγο κατανοητό, απλό και μεστό, αναφέρθηκε στην «Κλίμακα», χαρακτηρίζοντας την ως «θεμελιώδη πηγή της Ορθόδοξης παράδοσης», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο Όσιος Ιωάννης της Κλίμακας, ως έμπειρος πνευματικός ιατρός, κρατά το νυστέρι του πνεύματος καλώντας μας να γιατρέψουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας, με στόχο να αναμορφώσουμε τον εαυτό μας καθ΄ ομοίωση του προτύπου.

Οι σωματικές ασκήσεις, όταν απουσιάζει η απλότητα της καρδιάς και η ταπείνωση, δεν χορηγούν πνευματικά χαρίσματα. Καλούμεθα να βρισκόμαστε σε τόπους που αντί για την αμαρτία υπάρχει η λύτρωση καθώς ο λόγος του Θεού χρειάζεται να γίνεται πράξη (ορθοπραξία)», υπογράμμισε ο εκλεκτός ομιλητής, κάνοντας ειδικές και στοχευμένες αναφορές σε κεφάλαια της «Κλίμακας», σημειώνοντας την πρακτική τους εφαρμογή στον καθ΄ ημέρα βίο του Χριστιανού, καθώς όπως είπε: «Οι Άγιοι απευθύνονται στον άνθρωπο κάθε τόπου και κάθε εποχής»· ευχαριστώντας τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Αμφιλόχιο δια την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Ακολούθως μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα Καινές Διαθήκες, με την προτροπή του Σεβ. Επισκόπου μας κ. Αμφιλοχίου: «Ο λόγος του Θεού να είναι η καθημερινή τροφή της ψυχής μας».

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest