Εορτή της Αναλήψεως- Εγκατάσταση Ιερέως στην Κάντανο

 Εορτή της Αναλήψεως- Εγκατάσταση Ιερέως στην Κάντανο

Κατά την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ο Επίσκοπος τέλεσε την Θεία Λειτουργία εις τον πανηγυρίζοντα, περικαλλή Ι. Ναό της μαρτυρικής και αιματοβαμμένης Καντάνου. Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε εις το γεγονός της μεγάλης αυτής εορτής, τα μηνύματα και νοήματα της. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εγκατέστησε νέο Εφημέριο εις την Ενορία Καντάνου, τον Αιδ. π.Γρηγόριο Πετράκη, γόνο του Σελίνου, αναφερόμενος εις την συνετή διακονία του.

«Η ιστορική και ηρωική Κάντανος δέχεται σήμερα τον νέο Εφημέριο της, σημείωσε ο Επίσκοπος μας, τον γνωστό και αγαπητό σε όλους σας π. Γρηγόριο, ο οποίος πορεύτηκε την μέχρι σήμερα διακονία του μετά ιερού ζήλου, πιστότητας και αφοσίωσης στην Εκκλησία, και ο οποίος θα διακονεί και τις ανάγκες της μέχρι σήμερα Ενορίας του, Ροδοβανίου. Αγαπητέ μας π. Γρηγόριε σου εμπιστευόμαστε την ιστορική αυτή Ενορία, με την βεβαιότητα ότι θα φανείς αντάξιος της εμπιστοσύνης του Επισκόπου σου και των προσδοκιών των ευλογημένων πιστών της Καντάνου, καθώς άπαντες προσβλέπουμε στο πρόσωπο σου με χρήστες ελπίδες. Θέσε την χείρα σου επί το άροτρων και εργάσου εις την νέα σου διακονία με την αυτή πιστότητα, ταπείνωση και σεμνότητα που μέχρι σήμερα διακονείς, προς δόξα Θεού και σωτηρία του πιστού λαού της Καντάνου», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ!

Η απόφασις αυτή του Επισκόπου μας έγινε δεκτή με αισθήματα χαράς και ευφροσύνης από το ευσεβές πλήρωμα. Ακολούθως ο π. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο μας και υποσχέθηκε πως θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών και της ευθύνης του.

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest