Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμων στη Σούγια Καντάνου Σελίνου τιμάται αύριο Παρασκευή, 11 Ιουνίου η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

 Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμων στη Σούγια Καντάνου Σελίνου τιμάται αύριο Παρασκευή, 11 Ιουνίου η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμων στη Σούγια Καντάνου Σελίνου οπού υπάρχει τμήμα των οστών του αγίου τιμάται αύριο Παρασκευή, 11 Ιουνίου η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού. 

Ποιος ήταν ο Άγιος Λουκάς ο ΙατρόςΟ άγιος Λουκάς, αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας αναφερόμενος και ως Άγιος Λουκάς ο Ιατρός αγιοκατατάχθηκε το Μάιο του 1996 από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν Ρώσος αρχιερέας και καθηγητής – χειρουργός. Εκοιμήθη στις 11 Ιουνίου 1961. Στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του από τον αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της ερευνητικής επιτροπής που ασχολείτο με τη ζωή, τα έργα και τα θαύματα του, και στις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο Ναό της Αγίας Τριάδας. Αναφέρεται ότι την ανακομιδή παρακολούθησαν 40.000 άτομα. Στις 24-25 Μαΐου 1996 έγιναν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξή του σε άγιο από το Πατριαρχείο της Ρωσίας. Η μνήμη του τιμάται στις 11 Ιουνίου.

Η πανηγυρική θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά απο τις ΣΕΛΙΝΙΩΤΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest