Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου ο Επίσκοπος μας μετείχε της ιεράς πανηγύρεως εις την Ι. Μονή Αγίας Μαρίνας Βόνης

 Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου ο Επίσκοπος μας  μετείχε της ιεράς πανηγύρεως εις την Ι. Μονή Αγίας Μαρίνας Βόνης

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου ο Επίσκοπος μας μετείχε της ιεράς πανηγύρεως εις την Ι. Μονή Αγίας Μαρίνας Βόνης, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ανδρέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γεράσιμος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων στην εμπνευσμένη ομιλία του: «Ο βίος της Αγίας Μαρίνας μας αποδεικνύει ότι οι ευαγγελικές αρετές, η φιλοθεΐα, η φιλανθρωπία, η φιλαδελφία, η φιλοτεκνία και η φιλάρετη ζωή είναι πραγματοποιήσιμες και ότι η Εκκλησία είναι και θα είναι πάντοτε εργαστήριο αγιότητος. Μπορεί η αγιότητα να αποτελεί μειοψηφία και εξαίρεση, αλλά υπάρχει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα στους δύσμορφους καιρούς που ζούμε, γιατί αυτή θα ζυμώνει και θα μεταμορφώνει τον κόσμο ολόκληρο».

Ακολούθως ο φιλοξενών Ιεράρχης κ. Ανδρέας ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς δια την αποδοχή της πρόσκλησης, αναφερόμενος εις το μυστήριο της αποκαλύψεως και φανερώσεως των αγίων, με αναφορά εις το πρόσωπο της Αγίας Μαρίνας, ως και εις την δοκιμασία της λοιμικής ασθένειας των καιρών μας, χαρακτηρίζοντας την «ουράνιο επιτίμιο». Ακολούθησε λιτανεία πέριξ της Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε και εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας κ. Γερασίμου, τον Ποιμενάρχη κ.Ανδρέα δια την «φιλάδελφο πρόσκληση και αβραμιαία φιλοξενία», σημειώνοντας πως «η ζωντανή παρουσία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης σε τούτο τον τόπο, τον ιερό, τον άγιο αποτελεί τρανή απόδειξη φιλανθρωπίας και αγάπης του Θεού για τα πλάσματα Του».

Ακολούθως ο Επίσκοπος μας προσκύνησε τον πρώτο Ι. Ναό όπου και βρέθηκε η θαυματουργός Εικόνα της Αγίας Μαρίνας και αναβλύζει το αγίασμα. Χιλιάδες προσκυνητές κατά το εόρτιο διήμερο απ΄ όλη την Μεγαλόνησο προσήλθαν να λάβουν την χάρι της Αγίας, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Κρήτης, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα. Ο φιλοξενών Ιεράρχης παρείχε πλούσια φιλοξενία. Τον Εσπερινό της εορτής ο Επίσκοπος μας τέλεσε εις τον ομώνυμο εορτάζοντα Ι. Ναό της Ενορίας Κολυμβαρίου.

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest