ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ -ΣΕΛΙΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ -ΣΕΛΙΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Με αφορμή την εν εξελίξει απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή που διενεργείται σε ολόκληρη τη χώρα, ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνιος Κων. Περράκης καλεί όλους τους Σελινιώτες όπου κι να διαμένουν να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους, στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Συγκεκριμένα: Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Αυτός είναι o μήνας απογραφής των πολιτών και όσων κατοικούν στην Ελλάδα.

Η απογραφή γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Η επόμενη απογραφή θα γίνει το 2031.

Σκοπός είναι μετρηθούμε, να δούμε πόσοι είμαστε και ποιες είναι οι κοινωνικές συνθήκες που ζούμε στην χώρα μας και ειδικότερα, στις πόλεις μας και με βάση αυτά τα στοιχεία να καθορίσουμε το σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια.

Στο διάστημα αυτό ο πληθυσμός για κάθε Δήμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν από την Απογραφή θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση του Δήμου μας τόσο σε επίπεδο τοπικής όσο και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν οδηγό για την άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα λάβει ο Δήμος μας προκειμένου να υλοποιηθούν έργα, παρεμβάσεις και ενίσχυση υποδομών θα είναι άμεσα εξαρτώμενο από τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Η κατανομή των αυτοτελών πόρων χρηματοδότησης και η αξιοποίηση πάσης φύσεως πόρων για προγράμματα, δράσεις για υγεία, παιδεία και βελτίωση της ποιότητας ζωής έχουν άμεση σχέση με το πόσοι είμαστε και κάτω από ποιες συνθήκες ζούμε.

Επιπλέον, βάση των πληθυσμιακών κριτηρίων κατανέμονται και οι έδρες των τοπικών και δημοτικών συμβούλων. Περισσότερες έδρες σημαίνουν περισσότερες φωνές, περισσότερη δύναμη!

Αν λοιπόν θέλουμε ο Δήμος μας να έχει ικανές χρηματοδοτήσεις για έργα που είναι αναγκαία όπως, οδοποιία, αγροτικοί δρόμοι κ.λπ., θα πρέπει NΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

Οφείλουμε να προτρέψουμε όσους διαμένουν στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου αλλά και όλους όσους κατάγονται από την Επαρχία Σελίνου να σπεύσουν να απογραφούν γιατί αυτό θα είναι προς όφελος όλης της επαρχίας μας. Η απογραφή είναι ένα σημαντικό βήμα για να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Συνεργαστείτε λοιπόν με τους απογραφείς της Στατιστικής Υπηρεσίας, απογραφείτε στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, ανεξαρτήτως που ψηφίζετε, και δώστε δύναμη στον τόπο μας!

Αγαπώ τον τόπο μου σημαίνει: Απογράφομαι στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου!»

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Απογραφείς που έχει διορίσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή διανέμουν σε κάθε κατοικία ειδικούς φακέλους, οι οποίοι περιέχουν τον κωδικό πρόσβασης στην ειδική ιστοσελίδα και πληροφοριακό υλικό. Για κάθε ενδεχόμενη ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Eπισημαίνεται ότι οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ θα είναι εφοδιασμένοι α) με την ταυτότητά τους, β) με την ειδική κονκάρδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ και γ) με ειδικό έντυπο που θα έχει τη φωτογραφία τους και την πρωτότυπη σφραγίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απογραφείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ να εισέλθουν σε χώρους της οικίας σας, ούτε αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και κωδικούς. Αν κάποιος σας ζητά αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απογραφέας!

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest