Το Επανωχώρι τίμησε, ως όφειλε, τα παιδιά του που έδωσαν τη ζωή των για την υπεράσπιση της τιμής και ελευθερίας της πατρίδας. (βίντεο & φώτο)

 Το Επανωχώρι τίμησε, ως όφειλε, τα παιδιά του που έδωσαν τη ζωή των για την υπεράσπιση της τιμής και ελευθερίας της πατρίδας. (βίντεο & φώτο)

Τιμή και δόξα στους νεκρούς- ήρωες, αγωνιστές  του μνημείου πεσόντων 1770- 1821 στο Επανωχώρι Σελίνου.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 το Επανωχώρι του δήμου Καντάνου Σελίνου τίμησε τους πεσόντες στους πολέμους υπέρ της πατρίδος.
Από τον αιδεσιμότατο εφημέριο της ενορίας Αγίας Ειρήνης Ευτύχιο Ανδρουλάκη τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στην  συνέχεια κατάθεση στεφάνων.
Oμιλία από την φιλόλογο Ιωάννα Χαλκιαδάκη – Μπασιά με θεμα: «Σελίδες από τους διαχρονικούς αγώνες των κατοίκων του Λάκκου Σγουράφου εναντίον των κατακτητών
Και απο τον δημοτικό σύμβουλο Ελευθέριο Καστανάκη με θέμα: «Ένα μνημείο ξαναζεί…».
Στην τελετή παρευρέθησαν ο δήμαρχος Καντάνου Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης, ο τέως δήμαρχος Αν.  Σελίνου κ. Ελευθέριος Παπαδερός, ο τέως κοινοτάρχης τής κοινότητας Επανωχωρίου Ευτύχιος Καλαμάρακης.
Ο πρόεδρος της αντιπολιτευσης του δημου κ Γεωργιος Γεωργιλακης .
Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Σταματία Βλησίδη
Οι αντιδήμαρχοι Καντάνου Σελίνου  Δ.Ε. Αν. Σελίνου Νικόλαος Φιωτομητράκης, της Δ.Ε. Καντάνου Γεώργιος Βακάκης, της  Δ.Ε. Πελεκάνου Εμμανουήλ Κουκουλάς, και των  Οικονομικών Μιχαήλ Μπικάκης,
πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καντάνου Σελίνου.
 Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αν Σελίνου το Ψηλάφι και αρκετός  κόσμος
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ  ΑΘANATOI

 

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest