Συνάντηση Πέτσα – Βολουδάκη για Αποκόρωνα, Σφακιά, Πλατανιά

 Συνάντηση Πέτσα – Βολουδάκη για Αποκόρωνα, Σφακιά, Πλατανιά
Μερικά καλά νέα:
Συναντήθηκα σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας , για να του θέσω τρία ζητήματα Δήμων των Χανίων. Συγκεκριμένα ζήτησα τα εξής:
1. Τη χρηματοδότηση της σχεδιαζόμενης Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων της Αλμυρίδας. Πρόκειται για έργο το οποίο μαζί με τις μονάδες σε Γεωργιούπολη-Καλύβες ολοκληρώνει την κάλυψη από πλευράς περιβαλλοντικής των ακτών του Αποκορώνου. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να το χρηματοδοτήσει ως ένα από τα “εμβληματικά έργα” του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Δήμο Αποκορώνου, ο Δήμαρχος Χ.Κουκιανάκης είχε ζητήσει την παρέμβασή μου για το έργο αυτό.
2. Τη χρηματοδότηση της ύδρευσης δυο κοινοτήτων του Δήμου Σφακίων (Ανώπολη – Αργουλέ) από νέες γεωτρήσεις, όπως έχει ζητήσει ο Δήμαρχος Μανούσος Χιωτάκης. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει και αυτό το έργο. Επιπλέον, ο Δήμος Σφακίων έχει ζητήσει και έκτακτη χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών που υπέστη το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας κατά την κακοκαιρία του Νοεμβρίου. Μαζί με τον Υπουργό καλέσαμε το Δήμαρχο στο τηλέφωνο και συμφωνήθηκε συνεργασία και για αυτό το ζήτημα (ακριβές ποσό θα συμφωνηθεί μετά από συνεργασία των υπηρεσιών).
3. Την ένταξη στα “Εμβληματικά Έργα” του “Αντώνης Τρίτσης” και του έργου της αποκατάστασης / επανάχρησης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου. Για το έργο αυτό μου μίλησε αρχικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κολυμβαρίου Αντώνης Σαριδάκης. Ο σκοπός είναι η δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού – παιδείας, με ψηφιακές δυνατότητες και διαδημοτικό χαρακτήρα. Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης έχει υποβάλλει το σχετικό φάκελλο για χρηματοδότηση. Ο Υπουργός βλέπει θετικά το αίτημα, ζήτησε κάποια περαιτέρω στοιχεία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και θα επανέλθει με οριστική θέση τις επόμενες ημέρες.
Ευχαριστώ τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών Στ.Πέτσα για όλα τα ανωτέρω, και γενικότερα για τη συνδρομή του όποτε χρειάζεται.
Η μέρα ξεκίνησε καλά.
Έχουμε συνέχεια το βράδυ στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ! (Μιλώ απόψε).

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest