Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου: Κατόπιν εκδόσεως της νέας ΚΥΑ (Τεύχος Β΄, Αρ. Φυλ. 1682, 24/4/2021),Οι Ακολουθίες και τα μέτρα στους ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα

 Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου:  Κατόπιν εκδόσεως της νέας ΚΥΑ (Τεύχος Β΄, Αρ. Φυλ. 1682, 24/4/2021),Οι Ακολουθίες και τα μέτρα στους ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνονται τα εξής: Κατόπιν εκδόσεως της νέας ΚΥΑ (Τεύχος Β΄, Αρ. Φυλ. 1682, 24/4/2021), η οποία αφορά και τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών, Ι. Μονών κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος ενημερώνουμε τον λαό του Θεού ότι ισχύουν τα εξής:

1. Οι Ι. Ακολουθίες της περιόδου θα τελεστούν με ανοικτούς τους Ναούς και την συμμετοχή των πιστών. Ενός προσώπου ανά 25τ.μ. εντός του Ναού, έως 100 πρόσωπα, στους δε εξωτερικούς χώρους αναλογία 1 προσώπου ανά 10τ.μ., άνευ περιορισμού προσώπων, με χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων στο επιτρεπόμενο όριο.

2. Η χρήση διπλού προστατευτικού καλλύματος προσώπου είναι υποχρεωτική η μονού, τύπου Ν95.

3. Η περιφορά του ιερού Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί πέριξ του Ι. Ναού.

4. Το ωρολόγιο Πρόγραμμα των βραδινών Ι. Ακολουθιών έχει ως εξής:
Κυριακή Βαΐων: Ακολουθία Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ.,
Μ. Δευτέρα: Ακολουθία  Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ.,
Μ. Τρίτη: Ακολουθία Νυμφίου, ώρα 19.00μ.μ.,
Μ. Τετάρτη: Ακολουθία Ι.Νιπτήρος, ώρα 19.00μ.μ.,
Μ. Πέμπτη: Ακολουθία Θείων Παθών, ώρα 18.30μ.μ.,
Μ. Παρασκευή: Ακολουθία Επιταφίου, ώρα 18.30,
Μ. Σάββατο: Ακολουθία Πανυχίδος ώρα 20.30μ.μ., «Δεύτε λάβετε φως», ώρα 21.00μ.μ., Τελετή Αναστάσεως «Χριστός Ανέστη» και ακολουθεί ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

5. Καλείται ο λαός του Θεού όπως βιώσει τα ιερά δρώμενα της περιόδου, μετέχει του Μυστικού Δείπνου και ζήσει την μυστική χαρά της παρουσίας του Αναστημένου Χριστού, καθώς η μεγαλύτερη απόδειξη της Ανάστασης Του είναι η «αναστημένη» ζωή εκείνων που ομολογούν την Ανάσταση. Καλείται επίσης όπως τηρήσει τα ισχύοντα μέτρα. 

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest