Επίσκεψη Μ. Βολουδάκη στο Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων

 Επίσκεψη Μ. Βολουδάκη στο Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων
Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, για να ενημερωθώ για τις προτεραιότητές του, και γενικότερα για τα ζητήματα που απασχολούν το δικηγορικό κόσμο των Χανίων.
Τα θέματα που ο Πρόεδρος Χρ. Πραματευτάκης και τα μέλη του Δ.Σ. μου έθεσαν είναι τα εξής:
– Το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ως σήμερα η υλοποίηση του σχεδίου αξιοποίησης των παλαιών φυλακών για τη στέγαση του αρχείου των δικαστηρίων. Αυτό μάλιστα συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ήδη από τον Αύγουστο του 2019 έχει ψηφισθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.
– Την ανησυχία τους σχετικά με το μέλλον της έδρας του Διοικητικού Πρωτοδικείου στα Χανιά, καθώς μελετάται αρμοδίως η αναδιάρθρωση της Διοικητικής Δικαιοσύνης. (Χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει σχετική επίσημη θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης).
– Σχετικά με το σχεδιασμό περί νέου δικαστικού μεγάρου στο χώρο του παλαιού Ψυχιατρείου: ο Δικηγορικός Σύλλογος, όπως είναι γνωστό, ήταν εξ’αρχής αντίθετος με τη μετακίνηση από τα σημερινά Δικαστήρια, για ιστορικούς και πρακτικούς λόγους . (Έχω μια πρόσθετη ένσταση στο θέμα, καθώς θεωρώ ότι η εν εξελίξει ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, σημαίνει ότι τις επόμενες δεκαετίες τα Δικαστήρια θα χρειάζονται γενικά πολύ λιγότερο χώρο).
Για όλα τα ανωτέρω θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest