Εορτή Αγίου Οικουμενίου

 Εορτή Αγίου Οικουμενίου

Στο παρεκκλήσι των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως μας, αφιερωμένο εις την ιερά μνήμη του αγίου Οικουμενίου Επισκόπου Τρίκκης, λαμπροφορέθηκε τις ημέρες αυτές επί τη εορτή του Αγίου Οικουμενίου· του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Αμφιλοχίου προεξάρχοντος της πανηγύρεως. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος ανέφερε: «Λουσμένη και φωτισμένη η οικουμένη όλη από το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως, ιδιαίτερα εμείς οι βαπτισμένοι και μυρωμένοι με το μύρο του Αγίου Πνεύματος, μετέχουμε της μυστηριακής και λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας μας. Μάρτυρες της Αναστάσεως οι Άγιοι μας, ο Άγιος Οικουμένιος Επίσκοπος Τρίκκης, μαρτυρούν και φανερώνουν έναν πολιτισμό δυσεύρετο στους καιρούς μας. Τον πολιτισμό της αγιότητος και της χάριτος του Θεού.

Πολιτισμό που ανοίγει τις πύλες του Ουρανού και οδηγεί εις την Ανέσπερο Βασιλεία του Θεού. Πολιτισμό που διαλύει κάθε σκοτάδι, αβεβαιότητα, φόβο, αγωνία, θλίψη και απογοήτευση. Πολιτισμό που μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε κήρυκα και μάρτυρα της Αναστάσεως, σε φως και ελπίδα. Πολιτισμό χωρίς τον οποίο η ανθρωπότητα φτωχαίνει ακόμα περισσότερο, εγκλωβισμένη στις ουμανιστικές κοσμοθεωρίες της, οι οποίες την οδηγούν σε δαιδαλώδη αδιέξοδα και τέλματα.

Αυτόν τον πολιτισμό καλούμεθα να καλλιεργήσουμε, να βιώσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεώτερες γενεές, οι οποίες μάταια αναζητούν την αλήθεια και την χαρά της ζωής σε υποκατάστατα και παυσίπονα που το μόνο που τους προσφέρουν είναι να βυθίζουν τις ζωές τους σε ακόμα οδυνηρότερες εξαρτήσεις και απογοητεύσεις», κατέληξε ο Επίσκοπος μας. Ευγνώμονα μνημόνευσε τον Σεβασμιώτατο προκάτοχο του κυρό Ειρηναίο δια «τον πολιτισμό της θυσιαστικής προσφοράς και διακονίας του στον τόπο και τους ανθρώπους του, ως και όπου κλήθηκε να διακονήσει, θέτοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα της ζώσας Εκκλησίας».

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest