Ενωτική Ομοσπονδία για Γεωργαντά…“Ήλθον, είδον και απήλθον”

 Ενωτική Ομοσπονδία για Γεωργαντά…“Ήλθον, είδον και απήλθον”

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν ότι “με την σημερινή του επίσκεψη δεν μας είπε κάτι διαφορετικό πέρα από τα συνηθισμένα ευχολόγια τα οποία ακούμε σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια”.

Η ανακοίνωση: 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Γεωργαντάς με την σημερινή του επίσκεψη δεν μας είπε κάτι διαφορετικό πέρα από τα συνηθισμένα ευχολόγια τα οποία ακούμε σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί και ότι θα μοιράσει και κάποια ψίχουλα στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Το έργο είναι όμως χιλιοπαιγμένο και δεν έχουμε σκοπό να το ξαναδούμε. Από την μία μας είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει γενικά και αόριστα 50 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση της κτηνοτροφίας αλλά ταυτόχρονα δήλωσε όχι μόνο ότι αυτά δεν φτάνουν αλλά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος στην τρελή κούρσα ανόδου του κόστους παραγωγής. Θα έχουν κουραστεί μάλλον από την προσπάθεια που έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιοι αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να σώσουν τα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ακόμα και αυτά τα οποία είχαν εξαγγείλει τα αλλάζουν κατά το δοκούν, όπως την οικονομική ενίσχυση στο 4% επί του τζίρου του τριμήνου η οποία πήγε τελικά στο 2% του τζίρου του έτους.

Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε ένα μεγαλειώδη αγώνα στα μπλόκα συντονισμένοι με τους αγρότες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Εκεί βάλαμε συγκεκριμένα αιτήματα για τα οποία ακόμα δεν έχουμε πάρει σαφείς απαντήσεις. Δεν μας είπε τίποτα για το αίτημα κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Δεν μας είπε τίποτα για το αίτημα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας με 20 ευρώ ανά κεφάλι. Δεν μας είπε τίποτα για το πετσόκομμα των ενισχύσεων και για το αίτημα σύνδεσης τους με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο. Δεν μας είπε τίποτα για την αρπαγή της γης μας με όχημα τους δασικούς χάρτες.

Τους έχουμε πάρει χαμπάρι και δεν θα ανεχτούμε άλλο να μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Συνεχίζουν όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και της ΕΕ η οποία βάζει στην πυρά τον αγροτοκτηνοτρόφο.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, να δυναμώσουν την ΕΟΑΣΝ Χανίων. Μαζικά και οργανωμένα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα για να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε την γη μας και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής:
Να δοθούν 20 ευρώ ανίσχυση ανά ζώο για τις ζωοτροφές
Να κατάργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής για το ρεύμα
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως και στους εφοπλιστές
Να δοθεί πρόσθετη ενίσχυση στους αγροτοκτηνοτρόφους για το επιπλέον κόστος που δημιουργούν οι θαλάσσιες μεταφορές
Κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
Έγκαιρη και ολοκληρωμένη οργάνωση της δακοκτονίας με ευθύνη του κράτους και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης. Άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου επιστημονικού, τεχνικού και εργατικού προσωπικού.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
Άμεση πάταξη της αισχροκέρδιας των μεγαλεμπόρων
Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία. Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψης και να καλυφθούν οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.
Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις. Ενίσχυση του δασαρχείου με το απαραίτητο προσωπικό.
Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!
Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να κλείσει τώρα η ΝΑΤΟική βάση της Σούδας

 

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest