ΕΚΚΛΗΣΙΑ- ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Παραίτηση “ΒΟΜΒΑ”με … άρωμα Κρήτης στο Πατριαρχείο.

 ΕΚΚΛΗΣΙΑ- ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Παραίτηση “ΒΟΜΒΑ”με … άρωμα Κρήτης στο Πατριαρχείο.

ΟΧΙ θα τον άφηνε στη θέση του.

Μετά την πληροφορία που διέρρευσε ότι ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος ψήφισε στις εκλογές για την Αρχιεπισκοπή Κρήτης τον Σεβ. Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και όχι αυτόν που ήθελαν ο Πατριάρχης και το περιβάλλον του ήταν θέμα ημερών να σκάσει η βόμβα.

Και ξαφνικά έχουμε…παραιτήσεις στο Πατριαρχείο αμέσως μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης!

Την παραίτηση του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου από τη θέση του διευθυντή του γραφείου εκπροσώπησης του Πατριαρχείου στην Αθήνα ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο επικαλούμενο λόγους υγείας.

Και σήμερα έσκασε με Πατριαρχικό ανακοινωθέν.

Και έτσι ο Πατριάρχης μας, έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος δεν είχε καλές σχέσεις με τον εν λόγω Ιεράρχη.

Πάντως η εικόνα αυτή που βγαίνει από το Φανάρι είναι αποτρεπτική για τους άλλους Ιεράρχες.

Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει πρώτος ο Πατριάρχης!

 Ιδού η ανακοίνωση:

«Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος του υπέβαλε για λόγους υγείας την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ο Πατριάρχης αποδέχθηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις επί επταετία και πλέον υπηρεσίες του στην εν λόγω θέση» αναφέρεται.

Αλλά για τους παροικούντες το… Πατριαρχείο είναι προφανές ότι η παραίτηση αυτή έχει…άρωμα Κρήτης.

Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως ήταν εξ εκείνων που πήγε κόντρα στις επιθυμίες του Βαρθολομαίου για την εκλογή του Ευγενίου και ψήφισε τον Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιο. Θυμίζω ότι η ψηφοφορία κρίθηκε στο 7-5.

Η…Διαφωνία αυτή έχει βάθος και η εκλογή Αρχιεπισκόπου ήταν απλως η αφορμή.

Έχει να κάνει περισσότερο με την διαδοχή στο Φανάρι. Έτσι είναι προφανές ότι ο Πατριάρχης δεν προσπέρασε την ‘”ανταρσία” αυτή και καταλήξαμε στην “παραίτηση” για…λόγους υγείας.

ΠΗΓΗ ekklisiaonline.g

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest