Έφυγε απο την ζωή ο με καταγωγή απο τον ΠΡΙΝΈ Αν Σελίνου Πρωτοπρεσβύτερος Παντελής Μαρκαντωνάκης,.

 Έφυγε απο την ζωή ο με καταγωγή απο τον ΠΡΙΝΈ Αν Σελίνου Πρωτοπρεσβύτερος Παντελής Μαρκαντωνάκης,.
Εξεδήμησε προς Κύριον χθες, 24.9.2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Μαρκαντωνάκης, Εφημέριος του Ναού Αγίου Αντωνίου Περιστερίου, μετά από 20ήμερη νοσηλεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο και άνιση μάχη με τον θανατηφόρο Κορονοϊό.
Ο ίδιος υπήρξε μια υψιπετής ψυχή, ένας λεβέντης από την Κρήτη, του οποίου η απουσία θα είναι αισθητή. Ο Μακαριστός, σε συνέντευξή του προ του ξεσπάσματος της Πανδημίας, εξομολογείτο αυτοβιογραφικά:
ΤΡΑΓΟΥΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΙΖΙΤΙΚΟ “ΣΕ ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ…..”

    «Ψυχές λυτρώνουμε. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό Πρινές Σελίνου στα Χανιά. Σκοτώθηκε ο δάσκαλός μας και πήγαμε ξενοχωριτάκια, τέσσερις ώρες δρόμο μακριά, στην Κάντανο. Κάναμε μάθημα όρθιοι. Μετά το ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς το 1941, δούλεψα με τον πατέρα μου για την ανοικοδόμηση του μαρτυρικού χωριού. Με πολλές δυσκολίες μάθαμε γράμματα, μπήκα με υποτροφία στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης με υποδιευθυντή τον μακαριστό μητροπολίτη Ειρηναίο. Υπηρέτησα στην Αεροπορία, παντρεύτηκα την πρεσβυτέρα, χειροτονήθηκα ιερέας. Το 1963 με πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθην στη Θεολογική, πέρασα δεκαεφτά μαθήματα σε μια εξεταστική. Γύρισα στο Καστέλλι και ο μακαριστός Ειρηναίος μού απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου».
http://www.nyxthimeron.com/

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest