Αύριο Τρίτη 18 Μαΐου στις 20:30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΝΙΚΟΣ ΚΟΠΑΣΗΣ 1917-2017. ΠΤΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ZΩΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» .

 Αύριο Τρίτη 18 Μαΐου στις 20:30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο  «ΝΙΚΟΣ ΚΟΠΑΣΗΣ 1917-2017. ΠΤΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ZΩΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» .

Το βιβλίο αποτελεί αυτοβιογραφία του αείμνηστου Νίκου Κοπάση, βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνεται η ζωή του από το 1917 έως και το 2017, όπως και η αντιστασιακή του δράση τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσω αφηγήσεων του ίδιου, δημοσιευμάτων, εγγράφων και σημειώσεων από το προσωπικό αρχείο του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής :

§  Χαιρετισμός από τους διοργανωτές

§  Προλογίζοντες το βιβλίο: Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχη Κρήτης, Μανούσος Παραγιουδάκης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Χιωτάκης, Δήμαρχος Σφακίων, Ανδρέας Μανουσέλης, Πρόεδρος Ένωσης Σφακιανών Χανίων

§  Ομιλία με τίτλο «Η Μάχη της Κρήτης», από τον κ. Γιώργο Δ. Παπαδάκη, Δημοσιογράφο στον Όμιλο Creta Media Group

§  Ομιλία με τίτλο «Ο Νίκος Κοπάσης στη Μάχη του Σταυρωμένου»,από τον κ. Δημήτρη Σκαρτζιλάκη, Συλλέκτη – Ιστοριοδίφη

§  Αναφορά στο βιβλίο και ανάγνωση αποσπασμάτων από την κα Νικολέτα Θ. Κοπάση και την κα Νίκη Ελ. Κοπάση

§  Ριζίτικο από τον κ. Ευτύχη Κοπασάκη

§  Απονομή Αναμνηστικών Διπλωμάτων σε Σχολεία του Νομού μας, για τη συμμετοχή τους στον Εορτασμό της 80ης Επετείου της Μάχης με δημιουργίες των μαθητών τους 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest