Ανακοίνωση της Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου για τα μέτρα εν όψει Μεγ. Εβδομάδας

 Ανακοίνωση της Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου για τα μέτρα εν όψει Μεγ. Εβδομάδας

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι κατόπιν των εξαγγελιών περί υπαγωγής του Δήμου Κισάμου σε καθεστώς «βαθύ κόκκινο», όσες Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως υπάγονται γεωγραφικά στον Δήμο Κισάμου είναι υποχρεωμένες και αναγκασμένες να λειτουργήσουν με τον Ιερέα και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό, άνευ της συμμετοχής πιστών, καθ΄ όλη την διάρκεια ισχύος του μέτρου αυτού.

Λυπούμεθα βαθύτατα που για 2ο Πάσχα οι Χριστιανοί μας δεν θα συμμετέχουν στις μοναδικές και ξεχωριστές Ι. Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. Τα Σεπτά Πάθη, την Σταύρωση, την Θεόσωμο Ταφή και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας.

Που δεν θα μπορέσουν να γευθούν της εμπειρίας του Μυστικού Δείπνου. Ευελπιστούμε, την φορά αυτή, η.. αγωνία όσων αναζητούν στην Εκκλησία την αιτία του.. κακού να μην εξαντληθεί στους Ι. Ναούς, αλλά να προεκταθεί και στις.. πλατείες, τις… παραλίες και τις… αγορές.

Καλούμε, τέλος, αναλογιζόμενοι ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης του, όπως συμβάλλουμε εις την ταχεία άρση της επώδυνης αυτής εμπειρίας. Χρέος όλων μας η διαφύλαξη της υγείας· αγαθό και δώρο πολύτιμο της αγάπης του Θεού.

Τόσο η σωματική, όσο και η πνευματική μας υγεία, καθώς χρειάζεται να ισορροπούμε την ζωή και όχι να την χτίζουμε μονοδιάστατα. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Αντρέας Σολανάκης

https://seliniotikespinelies.gr/

Δείτε επίσης

Pin It on Pinterest